"КА&ТА българското вино" 2022 получи престижната награда Gourmand World Cookbook Awards за 2023 година

"КА&ТА българското вино" 2022 получи престижната награда Gourmand World Cookbook Awards за 2023 година

В края на месец май в шведския град Умеа се проведе 28 издание на Food Symposium. Участваха над 400 представители от над 70 страни. В рамките на симпозиума се раздават наградите Gourmand за книги, телевизионни предавания и сайтове в областта на културата на хранене, виното и винения туризъм. Големият успех е на десетото издание на „КА&ТА българското вино“ 2022. В конкуренция с подобни издания от цял свят, българското издание на Цвета Тановска и Катя Йончева е обявено за Най-добър винен каталог за 2022 г. Това е първото издание, посветено изцяло и единствено на темата българско вино, получило отличието. Наградите са със статут на Оскар в областта на гастрономията и изборът в различните категории е след селекция от над 100 000 печатни и дигитални публикации от 230 страни. Всяка категория има своите строги критерии на подбор, но водещият принцип е значимостта на всяка една от публикациите от международна гледна точка.

Наградите Gourmand са основани през 1995 г. от Едуард Коантро и са ежегодната церемония по връчването им са повод за среща между автори, издатели, политици, дипломати, шеф-готвачи, производители, винари.

„КА&ТА българското вино“ е двуезично ежегодно издание, в което авторите включват почти всички български вина на пазара, дегустирани и описани, както и подробна информация за избите и възможностите за винен туризъм.

обратно