Янис Каракасис*, MW

Цвета и Катя, или по-скоро бих казал „духът на дегустацията" и „разумът на дегустацията", и техният Каталог на българските вина със своето вече пето издание вървят по верния път за популяризиране на българските вина, които се радват на все по- голямо внимание през последните няколко години. Написан на английски и на български, той е отличен инструмент за тези, които биха искали да излязат извън рамките на основните региони и да опознаят българското вино.

Каталогът се състои от серия малки, но богати на информация статии - тази година посветени на органичните вина, формата и размера на бутилките, дефектите на виното, както и от азбучен списък на винарските изби с дегустационни бележки, което го прави възможно най-подробен. Този каталог е много добре написан, съдържа цялата необходима информация; компактен е, какъвто трябва да е един джобен винен пътеводител, но без да пропуска нищо от съществените данни, включително координатите на местоположението на винарните заедно с техните адреси и т.н.

Петзвездните вина (почти 50 за изданието 2017) са посочени отделно като ясна заявка за качеството и като един вид проследяване развитието на българските вина.

Тези две дами имат истинска страст към българското вино и вършат отлична работа за неговото популяризиране сред потребителите и търговците. Резултатът от тяхната работа е наистина обогатяващ и приятен за четене, пълен с много информация за местните и международни сортове.

Янис Каракасис MW
Атина, Гърция


*Янис Каракасис MW е сред 350-те носители на титлата Магистър на виното в световен мащаб и един от двамата в Югоизточна Европа. Той консултира, обучава и пише за вино. Неговият личен блог е Karakasis.mw.

обратно