Д-р Неда Проданова

15.12.2013

Когато ми предложиха да напиша бележки към „Каталог на българското вино”, все още не знаех каква среща ми предстои. Всъщност тук не става дума за сухи цифри и скучна информация. „Каталогът” е сериозен и интересен труд, предназначен за широка и добре информирана аудитория – хора от бизнеса с интереси към виното, търговци, професионалисти от бранша, ценители на виното, туристи с насочено към темата любопитство...

виж повече

Кристи Кентърбъри MW

15.12.2013

Каталогът, създаден от Цвета и Катя, е основополагащ за онези, които се интересуват от български вина, независимо къде живеят и дали могат да четат на кирилица. За първи път те са събрали в компактна книга внушително количество данни, съчетани с компетентното мнение на авторите и с практични съвети за виното.

виж повече

Георги Кузмов

27.09.2016

Истината е, че светът на виното ме вълнува и интересува. Малко съм безхаберен, което донякъде отива на виното. Странно, че точно мен ме поканиха да пиша уводни думи за толкова сериозен професионален каталог, посветен на винопроизводството в България. Аз съм един нормален клиент на винената индустрия и затова съм важен. Разбрах!

виж повече

Любен Дилов син

27.09.2016

Не може да стане вино, без да се смачка гроздето... С тази поговорка съм се сблъскал вероятно преди да знам още какво е вино. Тя е мил, народностен начин да живеем съвместно с допустимата доза насилие, която представляват семейството, училището, държавата... Едва по-късно научих, че самото вино е още по-чудесен начин да понесеш училището, семейството, държавата.

виж повече

Янис Каракасис*, MW

21.11.2016

Балканските страни са един забележителен свят; те са много важни от гледна точка на общото производство на вино и са носители на история, която датира от много векове. Качеството на тяхното производството се подобри силно: онова, от което се нуждаят, е добра комуникация и ясни гласове, за да стане този факт достояние на останалия свят.

виж повече

Камен Алипиев

30.12.2017

Аз съм винен аматьор, никога няма да имам небцето на Луи дьо Финес в „Крилце или кълка“ или пък изобилните познания на винен специалист. Винаги съм се гордял, че съм член на секция „Твърдо гориво“, но изведнъж, преди десетина години, пред очите ми се откри нов необятен свят. Светът на виното!

виж повече

Радослав Радев

28.12.2018

Винаги съм обичал каталозите. Създават ми едно усещане за сигурност, спокойствие и предвидимост. И картите, и атласите, и енциклопедиите, но те всъщност са различни видове каталози. Самата дума е с гръцки произход и означава списък с информация за обекти, съставен с цел по-лесното намиране на тези обекти по определени признаци.

виж повече